HTML

Címkék

2013 (17) a (1) anya (1) apa (2) apafia (2) aranyhal (1) bálint (1) bénák (15) bkv (4) buék (4) buzi (1) buzik (2) chocknorris vicces (1) chuck (1) chuck norris (1) chuck vicces (1) cica (4) coca cola (1) cuki (2) cukiság (2) dekoráció (1) ember (1) emó (1) és (1) ez (1) facebook (1) fail (23) faszbúk (1) faszok (1) felügyelő (1) férfiak (7) fia (2) film (1) filmes (1) fogyatékos (7) grafikon (1) grill (1) grumpy (2) grumpy cat (2) grumpy cat magyarul (1) (1) iphone (1) karácsony (1) kép (1) kocka (1) köcsög (7) közterület (8) kurva (3) kurvák (5) lájk (20) lamer (1) lánya (1) like (25) macska (4) macska zongora (1) magyar (15) magyarország (14) matolcsy (1) megosztás (1) mocskos (8) napi (1) napi cukiság (1) napi rajz (1) nyereményjáték (1) olcsó (1) orbán (1) panda (1) petárda (1) police (1) rajz (1) rendőr (1) rendőrség (1) ribanc (5) román (1) román geci (1) selejt (1) share (1) sikertelen (1) sms (1) spar (1) spórolás (1) szennyblog (1) szex (1) télapó (1) újévi sms (1) valentin (1) valentin nap (1) vámpír (1) vicces (41) Címkefelhő

Haverok

társkereső

napicsaj

napicsaj

Szextop Toplista - Szexoldalak gyűjteménye Szextop Toplista - Szexoldalak gyűjteménye

Hungaro meme
Pison világa
Apa fia blog
Képeslapok
Nagyméretű ruházat
Társkereső


eXTReMe Tracker


társkeresõ

Toplista

 

Online filmek magyarul
XXX +18 történetek

Celebek

Nincs megjeleníthető elem

Macskazongora

2013.10.17. 16:08 indiboy

 Ne nevessetek, tényleg csináltak ilyen szerkentyűt. Inkább a szegény macskákat kellene sajnálni, akik a hangszer élő alkatrészei voltak.

 Maga a „hangszer” állítólag Károly hesseni őrgróf találmánya volt az 1700-as évek elejéről. Elkészítése a következő. Összefogunk 40-50 macskát, és kiválogatunk közülük 14 különböző hangút. A hangsor szerinti beosztásnak megfelelően bezárjuk őket a zongora egymás melletti 14 rekeszébe, mégpedig úgy, hogy a macska feje elől kint van, míg a farka a rekesz hátuljában rögzített, hogy ne tudja mozgatni. Az így összerakott „hangszer” billentyűjének leütése a megfelelő macska farkába szúr egy hegyes tűt, s a macska elnyávogja magát. A megfelelően összeválogatott macskahangokkal állítólag kedves macskadallamokat lehet eljátszani. Ízlés dolga!!

 Itt meg is torpant a hangszerkészítő, mindaddig, mígnem Nagy Péter cár meglátogatta Hamburgot, és tudomására jutott a rendkívüli „hangszer”. A cár minden újra nyitott volt, így neki is azonnal kellett egy ilyen masina. Megbízták Büchner fizikai kisérletekkel foglalkozó magistert, hogy készítse el. Nem volt kibúvó.

 Összevásárolt 50 macskát, és máris jelentkezett az első probléma. A kandúrok más-más nőstény közelében, más-más hangot hallattak, így a nőstényeket el kellet távolítani. Nehezen, keserves munkával, de sikerült kiválogatnia a 14 kandúrt, és behelyezte őket a rekeszekbe az előírt módon. Jöhetett a cári bemutató.

 Hát nem volt problémamentes. Már az első leütések után kiderült, hogy a leütéssel megszúr farkú macska nem azt a hangot adta ki, amit tőle elvártak, mellényávogott, és ráadásul nem hagyta abba, hanem még belenyávogott a következő macskahangba is. A többször igénybe vett farkú macska (hang) viszont eltompult, s hallgatott, mikor meg kellett volna szólalnia, így a műélvezet csúnya macskaüvöltözésbe fajult. A cárnak viszont nagyon tetszett, jobban, mintha egy klasszikus zenedarabot nyivákoltak volna el.

 

Bizonyos feltételezések szerint nem ez volt az első ilyen találmány. 1549-ben II. Fülöp spanyol király brüsszeli bevonulásakor is ilyen hangszeren játszott egy idomított medve, és betanított majmok járták a táncot a fülcsiklandozó zenére. Egyetlen megjegyzés, itt humánusabban jártak el a macskákkal, mert a farkukra hurkolt madzag meghúzásával szólaltatták meg őket.

 

Állítólag Zsigmond magyar király és német császár udvari bolondja Kunz von Rosen is készített ilyen csodálatos hangszert királya szórakoztatására.

Szólj hozzá!

Címkék: macska macska zongora macskazongora

A bejegyzés trackback címe:

https://facelike.blog.hu/api/trackback/id/tr745581378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása